İstanbul Anadolu
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
İş yerlerinde çalışan kişilerin iş aletleri kullanarak yaptığı çalışmalarda ortaya çıkabilecek riskler ve tedbirler açısından eğitim almaları gerekir. Bu eğitimler çalışan kişilerin gereken önlemleri almasına yardımcı olmuş olur.İş güvenliğinde el aletleri kullanmak oldukça risklidir.
Günlük hayatımızda ve çalıştığımız iş yerlerinde çeşitli el aletleri kullanırız. Kullandığımız el aletleri kol gücüyle ya da herhangi bir enerji kaynağı yardımı ile çalıştırılabilirler. El aletleri çeşitli maddeleri;
El aletleri kullanan kişiler ve hatta orada bulunan, yapılan işle alakası olmayan kişiler için bile tehlikeli olabilir. Ve ayrıca yaralanmalara da neden olabilir. İş yerlerinde el aletleri ile çalışırken herhangi bir iş kazasına uğramamak için gerekli tüm kurallara uyulması gerekir. Yapılan işlerde doğru el aleti kullanılmadığı zaman birçok yaralanmaya neden olur.
Elektrik Çarpması:
Sıkıştırma Aletleri: Bazı parçaları tezgahlara tutturmaya yarayan ya da herhangi bir vidayı sökmeye, sıkıştırmaya yarayan aletlerdir. (Örneğin anahtar, işkence vb.)
Vurma Aletleri: Çivi çakılması vb. işlerin yapılması sırasında vurmaya yarayan aletlerdir. (Örneğin çekiç, balyoz vb.)
Kesici Aletler: Parçaları kesmeye, düzgün hale getirmeye ve şekil vermeye yarayan aletlerdir. (Örneğin keser vb.)
6 Bölge Müdürlüğü ve 200’ün Üzerinde Teknik Kadro İstanbul Anadolu Edirne Mersin
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
Kırklareli
Bolu
Karabük
Çankırı
Kırıkkale
Eskişehir
Kırşehir
Aksaray
Konya
Tekirdağ
Karaman
Isparta
Denizli
Burdur
Muğla
Uşak
Kütahya
Bilecik
Aydın
Çanakkale