İstanbul Anadolu
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
1-Soğutarak Söndürme
Su İle Soğutma: Bu yöntem soğutma için kullanılan yöntemlerden en çok kullanılan yöntemdir. Suyun elverişli fiziksel ve kimyasal özelliği yanıcı maddeyi boğma ve yanıcı maddeden ısı alarak yangının söndürülmesinde en büyük etken olmaktadır. Su kütlesel olarak yangın yerine gönderileceği gibi püskürtme lensleri ile de gönderilebilir.
2-Yanıcı Maddeyi Dağıtma
Yanan madde dağıtıldığı zaman yangın nedeni olan büyük ısı da bölünmüş olur. Böylelikle bölünün ısı düşer ve yangın da yavaş yavaş sönmüş olur.
3-Örtme
Bu söndürme işlemi de, katı maddeler (Toprak, kum, kilim, halı vb.) ve kimyasal bileşikler (Köpük, azot vb. ) kullanılarak yanan maddenin oksijen ile temasını keserek yapılır.
4-Boğma
Bu söndürme işlemi ise, yangının oksijenle temasının kesilmesi veya azaltılması amacıyla yapılan işlemdir. Bu işlem özellikle kapalı yerlerde oluşan yangınlarda kullanılır.
Su: Yangın söndürme de çok yaygın olarak kullanılır. Küçük yangınları söndürürken nemli battaniye veya nemli gazeteler kullanılabilir.
Kum: Yanıcı maddelerin oksijenle ilişkisini kesilerek söndürülmesinde kullanılan bir yöntemdir. Kullanma anında kumun yanıcı maddeyi tamamen örtmesi gerekmektedir. Oldukça emniyetli bir yangın söndürme metodudur.
Karbondioksit Gazı: Yanan maddenin üzerini kaplayan karbondioksit gazı yanıcı maddeyi oksijensiz bıraktığı için yangının sönmesini sağlar.
Köpük: Köpük, yanan yüzeyi tamamen kaplar ve yangını söndürmüş olur.
Yangın Söndürücü Çeşitleri
Kuru Tozların Avantajları
Çok maksatlı olarak kullanılırlar.
Kuru Tozların Dezavantajları
Yangının Nedenleri
6 Bölge Müdürlüğü ve 200’ün Üzerinde Teknik Kadro İstanbul Anadolu Edirne Mersin
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
Kırklareli
Bolu
Karabük
Çankırı
Kırıkkale
Eskişehir
Kırşehir
Aksaray
Konya
Tekirdağ
Karaman
Isparta
Denizli
Burdur
Muğla
Uşak
Kütahya
Bilecik
Aydın
Çanakkale