İstanbul Anadolu
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve bunun ilgili yönetmeliklerine göre, çalışanların sağlık muayenelerinin yapılması yasal olarak bir yükümlülüktür. İşyeri hekimleri tarafından, biraz sonra sayacağımız, gerekli laboratuar tetkikleri, radyolojik muayeneler ve portör muayenelerini yaptırılır. Bulaşıcı hastalıkların kontrolünün sağlanmasına yönelik ve işyerinin genel hijyen şartlarını izlenmesine yönelik çalışmalar yapar.
Personellere sağlık muayenelerinin işe girişten itibaren başlanarak yapılması, kanuni sürelerle yenilenmesi ve saklanması gerekmektedir. Muayenelerin ve kontrollerin böyle zamanında yapılması, ileride oluşabilecek olan problemlerin önceden tespit edilip; buna yönelik önlemlerin alınmasına yardımcı olacaktır.
osgb
Genel olarak işitme testleri ya da diğer bir adıyla ‘odiometrik testler’, kulak hastalıklarının değerlendirilmesi ve işitme sağlığının takip edilmesi amacıyla kullanılmaktadır ve son derece önemli testlerdir. Hastalığın teşhis edilmesinde ve bu hastalığa yönelik tedavinin belirlenmesinde bu testlere sıklıkla başvurulmaktadır. Gürültülü ortamlarda çalışılması işitme kayıplarının oluşabilmesine sebep olmaktadır. Gürültülü ortamlarda çalışanların, 6 ayda bir, gürültülü ortamda çalışmayanların ise yılda bir kere işitme testi yaptırması gerekmektedir.
iş güvenliği
Akciğer grafisi çıkarılması, çalışanlarda mesleki akciğer hastalıklarının oluşmasından çalışanların korunması açısından oldukça önemlidir. Ayrıca, bu hastalıkların olası etkilerini takip edebilmek ve erken dönemde teşhis koymak da çok önemlidir. Bu amaçla akciğer filmleri çekilmektedir.
iş sağlığı
Bu inceleme yöntemi, akciğer fonksiyonlarını değerlendirmek adına kullanılan en temel test yöntemidir. Meslek hastalıklarına karşı tarama yapılmasında, tanı konulmasında ve değerlendirmesinde rutin olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu test, çalışanların işyerlerinde maruz kalabilecekleri ortam şartlarından kaynaklanabilen, akciğerlerin fonksiyonel sağlığının etkilenmesi durumuna karşı bir takip sistemi oluşturularak, rutin sağlık taramaları yapılmasının sağlanmasının en önemli parametrelerindendir.
osgb
Aşı uygulamaları sağlık memurları ve hemşireler tarafından mobil sağlık araçları dahilinde yapılmaktadır. Bu çerçevede tetenoz, hepatit ve grip aşıları yapılmaktadır.
Çalışanların yaptıkları iş dolayısıyla görme problemleri yaşama ihtimalleri vardır. Bu yüzden de öncelikle yaptıkları işler için görme kalitelerinin uygun olup olmadığı test edilmelidir. Daha sonra da yaptıkları işin onlarda bir görme problemi yaratıp yaratmayacağı incelenmeli ve test edilmelidir.
Portör taramaları, gıda işi ile uğraşanlarda ve sıhhi müesseselerde çalışanlarda yasal bir zorunluluktur. Portör taramaları, şu tetkikleri içermektedir.
6 Bölge Müdürlüğü ve 200’ün Üzerinde Teknik Kadro İstanbul Anadolu Edirne Mersin
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
Kırklareli
Bolu
Karabük
Çankırı
Kırıkkale
Eskişehir
Kırşehir
Aksaray
Konya
Tekirdağ
Karaman
Isparta
Denizli
Burdur
Muğla
Uşak
Kütahya
Bilecik
Aydın
Çanakkale