İstanbul Anadolu
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
İş sağlığı ve güvenliği kavramı, çalışanların sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatına sahip olmaları için gerekliliklerin bütünüdür. Tarihsel olarak başlangıcı Türkiye’de 1800’lü yıllara kadar dayanır. Çağdaş iş sağlığı ve güvenliği günümüzde Türkiye’de çeşitli ulusal (Maden, KKD) ve uluslararası (OSHA, ENETOSH, İSGİB) projelerle desteklenmekte ve böylece Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği bilinci gelişimine devam etmektedir.
İş sağlığı ve güvenliği kuruluşlarının temel hedefleri, işverenleri ve çalışanları gerekli bilince ulaşmasını sağlayarak bilgilendirmek, olabilme ihtimali olan tüm riskleri belirleyip çalışanları bilgilendirip risk yönetimiyle en aza indirmek, belirli süreyle gerekli denetimleri yapmak, iş yerine iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili gerekli hizmetleri sağlamaktır. Air Clinic OSGB ailesi olarak 2014’den beri sunduğumuz sağlıklı ve güvenli hizmetlerle iş sağlığı ve güvenliğinin en büyük destekçisiyiz.
Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının görev kapsamındadır. Türkiye’deki iş sağlığı ve güvenliği sistemi içinde yer alan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı içerisinde İSG ile ilgili konularla ilgili çalışmalar yapan dört ana kurum bulunmaktadır.
1) İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGUM); Kurumun başlangıç hedeflerinde İSG ile ilgili mevzuat, politika, bilinç yükseltme ve bilgilendirme çalışmaları, İSG alanında çalışacak kurum, kuruluş ve kişileri yetkilendirme, ulusal ve uluslar arası işbirliği, projeler ve Türkiye’deki Ulusal İSG bilgilendirme ağı’nın koordinasyonu alanında çalışmalarıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün(ÇSGB) bağlı kuruluşu olan İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi (İSGÜM), işyeri ölçümleri ve ölçüm standartlarının belirlenmesidir.
2)İş Teftiş Kurulu; temel amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarına uygunluk derecesini denetleyerek daha verimli bir ortam oluşturmak.
3) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM); temel amacı, iş hayatıyla ilgili eğitimlerle birlikte profesyonellerin ve İSG ile ilgili hedef grupların eğitimlerini düzenlemektedir.
4)Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK); amaçları, çalışma yaşamına ilişkin verileri toplayıp analiz ederek mesleki istatistikleri ve verileri sağlamak, iş kazası ve meslek hastalığı durumunda tazminatları karşılamaktır.
6 Bölge Müdürlüğü ve 200’ün Üzerinde Teknik Kadro İstanbul Anadolu Edirne Mersin
İstanbul Avrupa
Ankara
İzmir
Antalya
Bursa
Sakarya
Kocaeli
Manisa
Antalya
Balıkesir
Kırklareli
Bolu
Karabük
Çankırı
Kırıkkale
Eskişehir
Kırşehir
Aksaray
Konya
Tekirdağ
Karaman
Isparta
Denizli
Burdur
Muğla
Uşak
Kütahya
Bilecik
Aydın
Çanakkale